ZAJĘCIA KULINARNE 2019
część 1- dni sałatkowe i deserowe
Na
prośbę uczniów odbyły się w naszej szkole kolejne lekcje o charakterze
kulinarnym, które przeprowadzone zostały w ramach praktycznych zajęć
technicznych.
Lekcje te odbyły się w klasach trzecich gimnazjalnych w dniach 28 stycznia i 4 lutego 2019r.
Podobnie
jak w poprzednim roku szkolnym celem zajęć było przygotowanie przez
uczniów sałatek lub deserów nie tylko zgodnie z zasadami higieny, ale
także z uwzględnieniem estetyki sztuki kulinarnej.
Zadaniem uczniów była ekspozycja kolorowych prac w taki sposób, aby interesująco i kusząco prezentowały się na zdjęciach.
Oryginalnie realizowane pomysły kulinarne uczniów były jednocześnie samodzielnie przyrządzonym drugim śniadaniem.
Polecam zobaczenie w naszej galerii rezultatów pachnących i pysznych działań twórczych uczniów 🙂
Zajęcia w klasie 3a:
Zajęcia w klasie 3b:
Zajęcia w klasie 3c: