ZAJĘCIA KULINARNE 2019

 

część 1- dni sałatkowe i deserowe

Na prośbę uczniów odbyły się w naszej szkole kolejne lekcje o charakterze kulinarnym, które przeprowadzone zostały w ramach praktycznych zajęć technicznych.
Lekcje te odbyły się w klasach trzecich gimnazjalnych w dniach 28 stycznia i 4 lutego 2019r.
Podobnie jak w poprzednim roku szkolnym celem zajęć było przygotowanie przez uczniów sałatek lub deserów nie tylko zgodnie z zasadami higieny, ale także z uwzględnieniem estetyki sztuki kulinarnej.
Zadaniem uczniów była ekspozycja kolorowych prac w taki sposób, aby interesująco i kusząco prezentowały się na zdjęciach.
Oryginalnie realizowane pomysły kulinarne uczniów były jednocześnie samodzielnie przyrządzonym drugim śniadaniem.
Polecam zobaczenie w naszej galerii rezultatów pachnących i pysznych działań twórczych uczniów 🙂

Zajęcia w klasie 3a:

Zajęcia w klasie 3b:

Zajęcia w klasie 3c:

Skip to content